Detroit Electric

Detroit Electric ble produsert mellom 1907 og 1939 av Anderson Electric Car Company i Detroit, Michigan, USA.

Anderson Electric Car Company het opprinnelig Anderson Carriage Company, frem til 1911, og produserte vogner fra det ble stiftet i 1884. I 1907 startet selskapet produksjon av elektriske biler drevet av et oppladbart syrebatteri. Bilmodellen ble hovedsakelig solgt til kvinner og leger, som hadde behov for en pålitelig og rask start uten bruk av den fysisk anstrengende håndsveiven som var nødvendig på tidlige forbrenningsmotorer. Bilene ble markedsført med en rekkevidde på 130 km mellom hver opplading, men en Detroit Electric-modell klarte å oppnå en rekkevidde på 340,1 km på én enkelt opplading.

Slide image
Slide image
Slide image
Slide image
Slide image
Slide image

Kjente personer som har eid Detroit Electric-modeller inkluderer Thomas Edison, Charles Proteus Steinmetz og John D. Rockefeller. Clara Ford, Henry Fords kone, kjørte Detroit Electric fra 1908 da hennes mann kjøpte en slik til henne.

Høyt dreiemoment som tar pusten fra deg i akselerasjon – 0-100 km/t på 3,9 sekunder. Den unike modusvelgeren optimaliserer kjøreopplevelsen og lar SP 01 nå en imponerende toppfart på 250 km/t, helt uanstrengt. Så ikke bare er bilen spennende, det er en ny opplevelse, det er ren elektrisk ytelse.

Detroit Electric Group